<a href="https://lilypie.com/"><img src="https://lbym.lilypie.com/QiAXp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

abubabu

Jelenetek Abu, Babu (vegyespáros ikrek), Hármaska (fiú), Négyeske (lány) és szülei humortól sem mentes életéből, gondolatok az ikrességről és a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

Friss topikok

Linkblog

A blogban megjelent minden tartalom a szerző(k) szellemi tulajdonát képezi, melyet szerzői jogok védenek. Kérlek, engedély nélkül ne használd fel őket! Hasznos olvasást!

Lilypie Kids Birthday tickers

2011.07.08. 12:42 AbuBabu anya

Folyt. köv. :-) - 18 hónapos a Fiú és a Lány!

(8)-(13)-(18) Számolásom szerint az előző bejegyzésben beígért 13 pontból 6 hiányzik, azóta pedig eltelt 5 hónap, úgyhogy akár 11 pontba is szedhetném a Fiú és a Lány életének mostani eseményeit és a fejlődésüket, de nem teszem, nem tehetem. Ugyanis nagyot fordult velük a világ. Velünk, szülőkkel is.

Az elsőszülött, a Lány tizenhárom és fél hónaposan indult el, azóta forog, szalad, olyan helyekre is fel-és bemászik, ahova eszembe nem jutna nézni. Nagyon ügyes, de szinte soha nem esik, mert nagyon óvatos is. Az első szava természetesen az APA lett, a legtöbb esetben helyesen használja, a második az "OTO" - autóra, repülőre, motorra, fűnyíróra használja, a harmadik a SZIA,- a családtagoknak szokta kedvességből mondani. Folyékonyan beszél számunkra teljesen érthetetlen nyelven, vagy az ANYA szót használja sokmindenre. Rajzol - sajnos nemcsak a könyvét (kapott erre a célra egy régi határidőnaplót), hanem először a padlót rajzolta össze, de azóta elkészült az első falrajza is. Meggykirálynő - ha tehetné, mindenhez meggyet enne. Dumafranciska - folyton magyaráz. Zabagép - rengeteget eszik. Hisztis, akaratos, bújós Manci.

A Másodszülött, a Fiú tizenkettő és fél hónaposan indult el, azóta nincs megállás. Nagyon ügyes ő is, talán egy picit nyugodtabb, mint a nővére, de ő is mindenhova fel-és bemászik, szinte sosem esik, táncol, és minden kerékkel rendelkező játékot húz-tol a legkülönbözőbb helyekre. Rengeteget beszél, de nem értjük. Ha nem figyelek rá, az ANYIÍIÍI szót mondja. Minden szárnyas jószág (akár repül, akár nem) a KÁKÁ nevet kapta tőle. Olvas - egy időben a déli alvás után az ágyban olvasott sokáig, nem akart kiszállni, mostanában mindenhova könyvvel jár. Egyedül be tud mászni a babakocsiba, követeli, hogy beleülhessen, ő, aki korábban nem maradt meg benne 5 percnél tovább. Dumaferenc - énekel és magyaráz.

Az apa mostanra teljesen kimerült. Minden éjjel vállal műszakot itthon - neki is kelnie kell a Fiúhoz és a Lányhoz. Amikor csak teheti, munka után játszótérre vagy sétálni viszi a gyerekeit. A Fiú megeheti az orrát, kikapcsolhatja a laptopját, a Lány is az ujja köré csavarja, mindent megenged nekik. Fürdet, pelenkáz, öltöztet, velük olvas.

Az anya soha nem volt ennyire összeszedett és racionális. Minden szabad percet beoszt. Így sem jut semmire - végkimerült és sosincs körülötte rend vagy tisztaság.

De mindenki egészséges. És még csak most jön a neheze: ez az első másfél év elröpült, de a következő másfél év keményebb lesz: két akaratos, pörgős, talpraesett Manóval két kialvatlan, kimerült szülő egyre nehezebben fog tudni elbánni... .

 Ja, majdnem tizennyolc hónaposan kb. így néz ki a Fiú és a Lány (mosolygósan, rendetlenül, éberen):

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://abubabu.blog.hu/api/trackback/id/tr273050140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

editágnes 2011.07.12. 19:08:16

És pacsi és kézcsók:))) Édesek:)))

Prrrr 2011.12.13. 23:05:07

Még mindig irigyellek :) Ж.

editágnes 2012.01.19. 15:00:53

Tudom én, hogy nem regény...:) szóval, csak azért, hogy érezzétek a nyomást és a törődést:)

süti beállítások módosítása