<a href="https://lilypie.com/"><img src="https://lbym.lilypie.com/QiAXp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

abubabu

Jelenetek Abu, Babu (vegyespáros ikrek), Hármaska (fiú), Négyeske (lány) és szülei humortól sem mentes életéből, gondolatok az ikrességről és a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

Friss topikok

Linkblog

A blogban megjelent minden tartalom a szerző(k) szellemi tulajdonát képezi, melyet szerzői jogok védenek. Kérlek, engedély nélkül ne használd fel őket! Hasznos olvasást!

Lilypie Kids Birthday tickers

2020.04.27. 20:39 AbuBabu anya

Elég

Elég. Az elmúlt több mint 4 évtizedben azt tanultam, azt tapasztaltam, hogy legyek észrevétlen, legyek mások szolgája, támasza, háttere, és csak annyit és annyira látsszak, amennyiben az a másik egója növeléséhez szükséges. Ha néha még volt erőm szárnyakat növeszteni, csak annyira és addig tehettem, amíg a másik figyelme lanyhult, vagy úgy tartotta kedve, hogy engedi.

Egy évtizede tanulok valami mást is, tanítanak a gyerekeim. Nem öröm ez a tanulás. Minél többet tanulok, annál jobban fáj a letört szárnyam helye. Mégis tanulok, mégsem adtam fel. Nem azért, mintha bármi jobb, szebb, könnyebb lesz majd ettől az én hátralevő életemben. Sőt…, ó, boldog tudatlanság! Azért tanulok, hogy ők tudjanak repülni. És közben belül sírok, mert egyre jobban látom, mennyi mindent nem adhatok meg nekik. Egy személyben vagyok anyjuk, apjuk, nagyszülőjük, tanítójuk, barátjuk és ellenségük. Ritkán adódnak olyan helyzetek és olyan emberek, akik átvesznek ebből egy kicsit és akiknek nagyon hálás vagyok ezért.

Eljött az a helyzet, amikor már tudom, átéltem, túllendültem rajta: elég. Már megváltoztam. Nincs vesztenivalóm, mert végérvényesen vesztes vagyok. Nincs reménységem, mert megtanultam a csalódásokból: reménytelen a helyzetem. Nincs mit felmutatnom, és megtapasztaltam, hogy bármit teszek, semmit nem tudok letenni az asztalra. Talán van még 10-15 évem, amíg tanulhatok a gyermekeimtől. Talán gyakrabban fogom érezni, tapasztalni, hogy helyén vannak a dolgok.

Most viszont elég. Elég abból, ami volt. Egyúttal viszont elég az, ami van. Talán, a következő hetekben azt is leírom, amivel elég-edett vagyok, de most ennyi elég.

Szólj hozzá!

2020.04.23. 09:58 AbuBabu anya

Hármaska megszenvedi a távoktatást

Dolgozom, külön tanul a 3 gyerek. Hármaska körbejár, majd kikiabál nekem:
- Anya, nem értünk egyet, Cselldömölk vagy Celldömölk? (elsős írás)

Tegnap elegem lett, hogy ebédig csak a matekkal (és a tesivel, mert azt párhuzamosan csináljuk a tesókkal), vagy még azzal sem vagyunk készen, pedig reggel 7-től tanul. Alapelvem, hogy akkor és annyit eszik a gyerek, amikor akar, és amennyire éhes (pl. reggelire levest, stb.,), most elgurult a gyógyszerem:

- Addig nem ebédelhetsz, amíg a matekkal kész nem leszel!
Mire ő:
- Jó, de akkor ebéd után te olvasod nekem az olvasást, és az írást is!
(Ilyen az, amikor a távoktatás idején úgy gondolja a tanító néni, eljött az ő ideje, amit nem sikerült órán megtanítania, annak a 7-10-szeresét kéri számon most az elsős gyereken, hogy bizonyítsa, hogy ő jó tanár. Kinek is? Mert a papír/billentyű mindent elbír...)

Szólj hozzá!

2020.04.15. 10:41 AbuBabu anya

Távoktatás egy hónap után

Apa: - Németországban május elsején kinyitnak az iskolák, újra iskolában lesz tanítás.
Hármaska (elsős): - Hol?
Apa: - Németországban.
Hármaska: - Hú, már megijedtem, hogy itt!

Szólj hozzá!

2020.04.13. 10:46 AbuBabu anya

Abu versei távoktatás elején

1. Iskolánál jártam,
Bicikliket láttam,

Otthon van most tanítás,
Maradj otthon, kispajtás!

 

2. Zöld erdőben jártunk,
Imrére találtunk.
Elkapta a fűnyíró,

Készen van az új séró!

 

3.Otthoni karantén pipa -
ezt üzeni Bendi,
és Balázsékhoz átjött
tesire magasugrani. 

 

4. Világszerte karantén,
MI félig betartjuk.
Bendi átjött játszani,
S ugrott egy jó nagyot!

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása