<a href="https://lilypie.com/"><img src="https://lbym.lilypie.com/QiAXp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

abubabu

Jelenetek Abu, Babu (vegyespáros ikrek), Hármaska (fiú), Négyeske (lány) és szülei humortól sem mentes életéből, gondolatok az ikrességről és a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

Friss topikok

Linkblog

A blogban megjelent minden tartalom a szerző(k) szellemi tulajdonát képezi, melyet szerzői jogok védenek. Kérlek, engedély nélkül ne használd fel őket! Hasznos olvasást!

Lilypie Kids Birthday tickers

2012.01.24. 18:49 AbuBabu anya

Banántot

Címkék: beszédfejlődés ikres ikernyelv

Nem jártunk sehol, ahol hallhatták volna, most mégis kórusban kiabálják minden nap: Banántot! Valószínűleg a Lány gyakorolta a tárgyesetet, a Fiú pedig - ahogy oly sok mindenben -tőle tanulta. Pedig az esetek kilencvenkilenc százalékában hárman folytatunk párbeszédet - amit mondanak, én helyesen megismétlem. Lehet, hogy náluk a helytelen beszéd az ikernyelv jele? Mert számtalanszor tapasztalom, hogy szavak nélkül, hangokból, gesztusokból megértik egymást még akkor is, ha én nem értem őket, de hogy saját nyelvük lenne, azt nem tapasztaltam. Nem is nagyon lehet, hiszen 1-2 percnél tovább nincsenek kettesben, nincs is szükségük efféle kommunikációs eszközre. Az viszont humoros szokott lenni, mikor perceken keresztül kiabálják: adideeeeeeeee-nemadoooooooom! vagy igggen-nem! A Banántot meg valahogy kinevelem belőlük, talán úgy, hogy holnap azt kérdezem: ki kér banántottat?!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://abubabu.blog.hu/api/trackback/id/tr33744806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prrrr 2012.03.26. 02:14:52

Az ikreknek mindig van külön nyelvük,annál inkább, minél kevesebbet vannak kettesben ;)Készüljetek, nincs az a HadrovicsGáldi, aki megfejtené, ha ők nem akarják :Oooo De lennék légy a falon nálatok!

süti beállítások módosítása