<a href="https://lilypie.com/"><img src="https://lbym.lilypie.com/QiAXp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

abubabu

Jelenetek Abu, Babu (vegyespáros ikrek), Hármaska (fiú), Négyeske (lány) és szülei humortól sem mentes életéből, gondolatok az ikrességről és a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

Friss topikok

Linkblog

A blogban megjelent minden tartalom a szerző(k) szellemi tulajdonát képezi, melyet szerzői jogok védenek. Kérlek, engedély nélkül ne használd fel őket! Hasznos olvasást!

Lilypie Kids Birthday tickers

2016.08.07. 21:14 AbuBabu anya

Anya főz

Valami okból kifolyólag azt feltételezték, feltételezik rólam, hogy nem tudok és nem szoktam főzni.
A hír igaz, a valóság valóban hasonló, így hangzik:
Nem tudok és nem szoktam főzni annyi félét, amennyit szeretnék. Mondjuk, három kiskuktával, akiknek menet közben is akad bőven azonnal megoldandó problémájuk, én sem várom el magamtól. Eleve csak a két belső rózsán főzök főleg, és a legkülönbözőbb dolgokat (levest is!!!) sikerült már odaégetnem, de bors helyett használtam már fahéjat is :-( ).
Abunak nincs kedvence, a sima vízben főtt zabpelyhet fagyasztott meggyel és mézzel ugyanúgy szereti, mint a legbonyolultabb ételek "részeit". Igen, mert gyerek, és vannak kevésbé kedvenc alapanyagai is. Például ő nem húsos, de nagyon tejes. És majonézes. És paradicsomos meg a savanyú uborkás.
Babu kedvence az óvodai "piros" krumplileves. Ami szerintem is "piros", az neki nem az, de minden rántott krumplilevesemet tejföllel kedvencnem mondja, bár megjegyzi, hogy ez nem "piros". Ő egyébként krumplis, és minden csípős ételt valamint a kolbászokat szívesen eszi.  És ketchupos. És káposztával töltött paprikás meg csemegepaprikás.
Hármaska kedvenc levese a "szaggatóleves". Ő nevezte el így, mert tésztát szaggatok a borsólevesbe. Inkább leveses, meg mindenevő :-). És ketchupos. És paprikás, uborkás.
Persze ezek a szokások is változnak. Amire törekszem, az a kiegyensúlyozott táplálkozás.Tehát a most átlagosnak mondható gyerekekhez képest itthon sok zöldséget, gyümölcsöt esznek. Kevés tésztafélét kapnak. Kevés édességet (szerintem túl sokat) és üdítőitalt kapnak. Bár én annak örülnék, ha csak vizet innának, és max. heti egyszer ennének jó minőségű csokoládét. Meg nyáron jó fagyit.
No, de pár napig írtam, mit ettek, mit készítettem/főztem:
- minden reggel pékáru+gyümölcs
- nap folyamán sok-sok gyümölcs
- igény szerint joghurt (sajnos ízesített)
- 08.04. csütörtök
     zöldségleves
     zabpehely fagy. meggyel
     rakott sajtos-sonkás bundáskenyés sütőben
     kolbászos/lekváros kelttésztás süti
- 08.05. péntek
    főtt kukorica
    rántott krumplileves tejföllel
    debreceni páros kifliben hotdogként
- 08.06. szombat
   kb. 20 hatalmas rántotthús ,
   4 kg -ból petrezselymes krumpli,
   párolt káposzta, uborkasaláta
   (ezekből vittünk másoknak, ezért ennyi)   
   dinnye
Tovább nem írtam, nem írom. Továbbra is csak egy célom lesz: törekedni arra, hogy ellensúlyozzam a közétkeztetés egyoldalúságát, megismertetni a gyerekeimmel a jó minőségű, tápláló ételeket. Bár nem vagyok dietetikus, és különböző irányzatokkal találkoztam, amelyek az egyedüli egészséges táplálkozásmódként hirdetik magukat, nem köteleződtem el egyik mellett sem és gyanítom, hogy az adott helyzetünkből és körülményeinkből a legkevésbé rosszat tudom választani sokszor, mégis úgy látom, az irány jó. Ugyanis Abu, Babu és Hármaska - még mindig úgy tűnik - egészséges gyerekek. Jó étvágyúak, minden ételféleségből van több, amit szívesen megesznek, nincs gondjuk a folyadékbevitellel, sose nyeltek félre, a kiszáradás gyanúja sosem merült fel egyetlen vírusos megbetegedés során sem. Persze ezekkel összefügg az a tény is, hogy amikor én adok enni/inni nekik, akkor például kezdettől fogva él az a szabály, hogy akkor és annyit vizet isznak, amikor és amennyit akarnak. Vagy például annyit esznek, amennyi jólesik, tehát ott hagyhatják az ételt, ill. akár menet közben nekiállok főzni, ha nagyon kívánják (nyilván, amennyiben erre van lehetőség, ha nincs, akkor hasonló ételt ajánlok fel). De ez már más téma... .

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://abubabu.blog.hu/api/trackback/id/tr198922428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása