<a href="https://lilypie.com/"><img src="https://lbym.lilypie.com/QiAXp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

abubabu

Jelenetek Abu, Babu (vegyespáros ikrek), Hármaska (fiú), Négyeske (lány) és szülei humortól sem mentes életéből, gondolatok az ikrességről és a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

Friss topikok

Linkblog

A blogban megjelent minden tartalom a szerző(k) szellemi tulajdonát képezi, melyet szerzői jogok védenek. Kérlek, engedély nélkül ne használd fel őket! Hasznos olvasást!

Lilypie Kids Birthday tickers

2016.08.25. 22:27 AbuBabu anya

Abu változásai

Abu fantasztikus csaj, nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fognak alakulni a barátságai az iskolában. Mindig is főleg fiúk vették körül, észrevehető rajta, hogy keresi a lányok társaságát, hogy "csajos" dolgokkal is foglalkozhasson, ne kelljen mindig focizni, biciklizni, autózni. De akivel az oviban kölcsönös lánybarátságot kötött, ő máshova megy iskolába. Illetve, aki kereste az Abu társaságát, ő osztálytárs lesz, de Abunak terhes volt ez a kapcsolat. Most, nyáron, meg úgy általában is nagyobb lányokkal tudott félrevonulni ékszereket készíteni, rajzolni, hajat fonni. Érzem a kettősséget: tökéletesen kiismeri magát a fiúk világában, klassz, vagány, sportos gyerek, mégis ízig-vérig habos-babos, rózsaszínes, csili-vili, kényeskedős, pipiskedő kislányból van. 
Ékszereket készít, naponta többször átöltözik, összeillő színeket válogat magára, fél a pókoktól, és most, iskolakezdés előtt eljött az ideje, hogy néhány tételt kihúzhassunk a folyamatosan bővülő bakancslistájáról.
Nagy lépés volt számára a hajvágás, de az már két hónapja volt, lecsengett, a nyári szünet is a vége felé közeledik, az iskolába is előkészítettünk mindent - csajos tolltartó, apróságok -, és kiesett vasárnap az első foga. Valahogy úgy alakult, hogy az elmúlt hetekben érett meg benne az elhatározás, hogy ki szeretné lyukasztatni a fülét, és szerdán megtörtént a nagy esemény, halvány rózsaszín köves ideiglenes fülbevalót lőttek be neki, a két fiútestvére nagy-nagy ámulatára. Azt mondja, inkább erős darázscsípésre hasonlított, mint szúnyogcsípésre az esemény, de hiába láttam a fájdalmat az arcán és a homályosuló szemeit, a könnycseppet már nem engedte meg magának, büszkén viselte a kínt.
Az időzítés így utólag nagyon jónak tűnik - elég nagy és érett már hozzá, hogy tudatosan viselje a fájdalmat és a következményeket, hogy egy ideig még meg kell szoknia és nem cserélheti másikra a fülbevalót; a strandszezonnak vége, de még nincs itt a sapkaszezon; iskolakezdés előtt történt a nagy esemény; a testvérei is láthatták, pedig ők reménység szerint nem lövetik ki a fülüket. És ez az egész beleillik abba a képbe, amit egyre inkább helyesnek tarok a gyereknevelés terén - nem okoztunk fájdalmat neki pici korában, ráadásul ő dönthetett a saját teste felől. Örülök, hogy így alakult, így alakíthattuk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://abubabu.blog.hu/api/trackback/id/tr9711652584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása