<a href="https://lilypie.com/"><img src="https://lbym.lilypie.com/QiAXp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

abubabu

Jelenetek Abu, Babu (vegyespáros ikrek), Hármaska (fiú), Négyeske (lány) és szülei humortól sem mentes életéből, gondolatok az ikrességről és a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

Friss topikok

Linkblog

A blogban megjelent minden tartalom a szerző(k) szellemi tulajdonát képezi, melyet szerzői jogok védenek. Kérlek, engedély nélkül ne használd fel őket! Hasznos olvasást!

Lilypie Kids Birthday tickers

2017.10.01. 16:45 AbuBabu anya

Konfliktusok

Nincs időm, nincsenek rendben a dolgaim, nem találom az egyensúlyt... . Az elmúlt időszakban több olyan aranyköpése volt a gyerekeknek, amiket most, az egyensúlyt mellőzve, leírok, mert messzire visznek... .
Hármaska ma, apjának: - " Még akkor is szeretem Abut, amikor velem vereked!"
Abu és Babu mérgesen jönnek haza - Babu életkorának megfelelően teljesen lenyugodott mostanában, fiú, könnyen veszi az akadályokat és a konfliktusokat, ritkán rágódik dolgokon, bár nagyon mély érzésű, de stabil gyerek, Abu folyamatos érzelmi viharok közepette nagy magasságokat és mélységeket jár be, nehezebben lendül túl egy-egy nehézségen. Abu és Babu egymás szavába vágva magyarázzák, hogy mennyire rosszak/buták a negyedikesek és a hatodikosok, és az egyik nagy fiú azt mondta Abura, hogy KURVA. Hármaska megszólal:
- Anya, ez az a szó, amit szoktunk énekelni, "És nem csinál semmi mást / Ez a kurva nagy óriás".  (

) No comment.
Ülünk Hármaskával, aki mióta látott földikutyát, mindenkit megkérdez, hogy más is látott-e. Magyarázom a csoporttársának, hogy egy pocokra hasonlít leginkább, visszakérdez, mi az a pocok. Nem várja meg a választ, boldogan felkiált, hogy ja, az Alma együttes zenéjében éneklik, hogy pocok! (Negatív no comment, megsajnáltam a gyerekzene-videókon felnövő gyerekeket, akikben kódolva van a logikus gondolkodás, de a környezetük mindent megtesz, hogy lehetőleg egyetlen oldalból szemlélhessen mindent és minél kevesebbet gondolkozzon önállóan... .)
Gyerekek beszélgetnek mindenféléről, Babu elmond valamit, harmadikos ismerős srác őszinte csodálkozással megszólal: "Babu, te nemcsak nagyon jól focizol, hanem nagyon okos is vagy!"
Szüreti családi délelőtt az oviban, udvaron vannak, sorversenyt játszanak, egyik szülő boldogan kiáltja: "Nézzétek, repülő!" Hármaska felnéz, majd rám, és értjük egymást, ki tudjuk olvasni egymás szeméből a mondatokat : "Anya, most az oviban vagyok, így nem fogok kiabálni, hogy szia apa, mert azt itt nem illik, majd legközelebb otthon, mert otthon szabad kiabálni a repülőnek, mert ez vicces, pedig nem is ül rajta apa." (Akkor találták ki ezt a kiabálást, amikor egyszer tényleg repülővel ment valahova az apjuk, de nem innen, hanem Budapestről, és már olyan régen, hogy nem is  emlékszünk, hova...). Ő pedig az én szememből: "Nyugodtan kiálthatod, itt vagyok, de ha be akarod tartani az ovis szabályokat, és nem kiabálsz, azt is megértem!" Később el is mondtam neki, hogy mindent értettem :-). (Csak azt nem, hogy ha 4 év 9 hósan ennyire intelligens, akkor miért szokta ennyit tépázni az idegeimet :-). )
És most, mielőtt újabb sztorik jutnának eszembe, megyek, mindent összepakolok, mert őrület, hogy mi rendetlenséggel és kosszal jár ennek a három gyereknek a "nevelése".
Ja, annyi még, hogy egy 10 versszakos vers, amiről két napja megjegyezte a tanító néni, hogy most ezt fogják gyakorolni, mert 10 nap múlva mosolypontért felmondhatják, két nap alatt folyékonyan megy Abunak és Babunak. Pedig aznap délután a napközisekkel kirándultak, tegnap egész nap iskolásokkal túráztunk a Bükkben, és ma is többfelé voltunk, és nem is noszogattuk, hogy tanulják. Csak szerették volna megtanulni... .

Utóirat: pár nap telt el, egyik harmadikos kislány - valahogyan, nagyon távolról kapcsolódott a témához - félhangosan mondta nekem:
- Én tegnap megkérdeztem apát, hogy mit jelent az, hogy kurva.
Én: - És mit mondott apa?
Ő: - Megütötte az arcomat. Azt mondta, nem szabad csúnyán beszélni.
Én, őszinte megrökönyödéssel, ekkor már minden gyerek figyelte: - Komolyan megütött? 
Ő: - Nem, nem nagyon, csak egy picit. De mit jelent az, hogy kurva?
Én: - Például azt jelenti, ha valakinek több férje van vagy a férje mellett másba is szerelmes.
Annyira meglepődtem, hogy az apa megütötte? megszidta? a gyereket, hogy nem is tudtam hirtelen rendesen elmagyarázni. Kitől kérdezhetné meg a gyerek, ha nem a saját apjától?! 

A képen egyébként Abu, Babu és Hármaska helyettem is kifutnak a világból:
kifutunk_a_vilagbol.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://abubabu.blog.hu/api/trackback/id/tr112916047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása