<a href="https://lilypie.com/"><img src="https://lbym.lilypie.com/QiAXp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

abubabu

Jelenetek Abu, Babu (vegyespáros ikrek), Hármaska (fiú), Négyeske (lány) és szülei humortól sem mentes életéből, gondolatok az ikrességről és a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

Friss topikok

Linkblog

A blogban megjelent minden tartalom a szerző(k) szellemi tulajdonát képezi, melyet szerzői jogok védenek. Kérlek, engedély nélkül ne használd fel őket! Hasznos olvasást!

Lilypie Kids Birthday tickers

2017.10.10. 18:04 AbuBabu anya

Ventillálás

Sokszor segít, ha megfogalmazom, ami bánt. És a billentyűzet sokat elbír. És talán segít megérteni, miért nem tudok ezen olyan könnyen túllépni. Mert teljesen lényegtelen dologról van szó, és teljesen evidens, hogy "normálisan" gondolkodom.
Úgy adok oda gyerekruhákat, hogy nem várom vissza. Átmosom, mielőtt odaadom, és ellenőrzöm, hogy nem lyukas/foltos/nem engedett-e el a varrás - ez a saját magam iránti elvárás. Amit kapok, azt is át szoktam mosni, nem várom el, hogy más mossa, és kaptam már javítandó ruhákat is, amiket örömmel megjavítok, használunk. Ennyit az elvekről. És eddig - pedig nagyon szegényektől is kaptunk sok ruhát, akiknek például automata mosógépük sincs - evidens volt számomra, hogy szennyes ruhát nem adunk tovább/nem adunk vissza.
Hát, most, nem először, megdöbbentem. Nem kértem vissza a ruhákat, főleg nem azokat, amiket nem is tőlünk kaptak. De olyan rossz állapotúakat kaptam, amiket segélyszervezetnek sem adnék, és olyan ételmaradékos ruhákat kaptam vissza, amelyekről a megszáradt maradékok lepotyognak, ahogy előveszem, - de ez a kisebb gond, mert kimosom, mielőtt megválnék tőlük, - és belepenészedtek az ételmaradékok, tehát megpróbálom majd kifehéríteni, de már senkinek sem adnám oda... . Az már csak hab a tortán, hogy azt az utasítást kaptam, hogy pakoljak össze egy barátnő születendő gyermekének a lassan egy éve visszaküldött ruhácskákból. És azon is csak csodálkozom, hogy miért kapok olyan ruhákat, amiket nem tőlünk kaptak, és amik később lesznek jók (nem nekünk, nekik). Azon sem lepődök meg, hogy vannak pl. nyári ruhadarabok - fejkendők, sapkák - stb., amik évekig hordhatóak... .
Egyszerűen újra és újra megdöbbenek, hogy hiába a korrekt hozzáállásom, ilyen bosszantó helyzetekbe keveredek... . Túl leszek rajta, van elég gondom, bajom, nehézségem, megoldandó feladatom, munkám. Ventilláltam.
etelmaradekos.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://abubabu.blog.hu/api/trackback/id/tr4712948635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása