<a href="https://lilypie.com/"><img src="https://lbym.lilypie.com/QiAXp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

abubabu

Jelenetek Abu, Babu (vegyespáros ikrek), Hármaska (fiú), Négyeske (lány) és szülei humortól sem mentes életéből, gondolatok az ikrességről és a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

Friss topikok

Linkblog

A blogban megjelent minden tartalom a szerző(k) szellemi tulajdonát képezi, melyet szerzői jogok védenek. Kérlek, engedély nélkül ne használd fel őket! Hasznos olvasást!

Lilypie Kids Birthday tickers

2017.10.14. 14:54 AbuBabu anya

Rákóczi-emlékfák településeinek találkozója

Újabb feladatot kellett teljesítenem, íme:

Tisztelt hölgyeim és uraim! Kedves egybegyűltek!
Hallgassuk meg Isten ígéjét Pál apostolnak a korintusbeliekhez írt 1. levele 3. részének 6. és 7. verséből:
„Én ültettem, Apollós öntözött, de Isten adta a növekedést. Úgyhogy az sem számít, aki ültet, az sem, aki öntöz, hanem csak Isten, aki a növekedést adja.”
A fák számtalan módon jelképezik életünket, megszámlálhatatlan módon részei mindennapjainknak. Hozzánk hasonlóan a fa egyenesen áll, növekszik, virágzik, termést hoz, öregszik és meghal. A belőle készült tárgyakkal kapcsolódik az emberi lét fontos állomásaihoz. Bölcső és koporsó is készülhet belőle. Ágaival a magasba tör, jelképesen Isten közelébe törekszik, ágaihoz hasonló mintázatú, láthatatlan gyökérzetével a múltból táplálkozik, erőt merítve belőle. Biológiailag is kapcsolódunk a fához: táplál bennünket, életet ad, éltető, friss levegőt biztosít számunkra.
II. Rákóczi Ferenc a „testi és lelki szabadságért” fogott fegyvert 314 évvel ezelőtt. Számomra, aki éltem az ő életének egyik fő helyszínén és sokat jártam a másikon – Sárospatakra és Munkácsra gondolok, - az ezeken a vidékeken honos erdők, csodálatos szépségű hegyoldalak már önmagukban is megmagyarázzák a szabadságszeretetet. És természetes módon kapcsolódik nevéhez a mai faültetés is, jelképezi a múltat, a szabadságszeretetet, mely mélyen gyökerezik bennünk, és jelképezi jövőt is – hiszen a fát mindig a jövő számára ültetjük, - akkor is, ha bizonytalannak tűnik a jövő, - hogy növekedjen, és teremje a maga testi-lelki gyümölcseit.
Pál apostol a saját munkájáról szólt, amikor azt mondta: „Én ültettem, Apollós öntözött, de Isten adta a növekedést. Úgyhogy az sem számít, aki ültet, az sem, aki öntöz, hanem csak Isten, aki a növekedést adja.” Az itt lévő fák ültetői, öntözői, és akik a növekedést látják, akik a múltra emlékeznek, akik a jövőben a fák gyümölcseit élvezik majd – például az óvodás és bölcsődés gyermekek, akik megpihennek majd az árnyat adó lombok alatt, vagy a lehulló falevelekből, makkokból, más termésekből alkotnak majd, - sokfelől jöttek, másfelé tartanak. De hitünk szerint Isten adja a növekedést, a testi és a lelki növekedést is, ezért övé a dicsőség! Adja Isten, hogy a Rákóczi-emlékfák településein elültetett vagy elültetendő fák sokak testi és lelki növekedését segítsék, emlékeztessenek a múltra, legyenek jelképei a gyümölcstermő jövőnek!
Ebben a reménységben fogadjuk Isten áldását!
Istennek népe: Áldjon meg titeket az Úr, és őrizzen meg titeket. Ragyogtassa rátok orcáját az Úr, és könyörüljön rajtatok! Fordítsa felétek orcáját az Úr, és adjon nektek békességet! Ámen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://abubabu.blog.hu/api/trackback/id/tr412979972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása