<a href="https://lilypie.com/"><img src="https://lbym.lilypie.com/QiAXp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

abubabu

Jelenetek Abu, Babu (vegyespáros ikrek), Hármaska (fiú), Négyeske (lány) és szülei humortól sem mentes életéből, gondolatok az ikrességről és a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

Friss topikok

Linkblog

A blogban megjelent minden tartalom a szerző(k) szellemi tulajdonát képezi, melyet szerzői jogok védenek. Kérlek, engedély nélkül ne használd fel őket! Hasznos olvasást!

Lilypie Kids Birthday tickers

2010.08.03. 19:56 AbuBabu anya

Csend

Címkék: alvás altatás csend

 Este 8 sincs, de alszik a család. Pár napja változtattunk az esti rutinon, nem csak a tartalmán, hanem az idején is. Meg is van az eredménye: rövidebb ideig tart az altatás - már csak kb. 40 perc. Másik eredménye ma jelentkezett: amikor a Lány aludni látszott, és kezdtem volna altatni a Fiút, az apa a Lányhoz került a szobába. Gyanús volt a csend, gondoltam, ilyen nehezen alszik el a Lány, pedig már megnyugtattam, sebaj, átveszem, ahogy elalszik a Fiú. De láss csodát: mikor a Fiút bevittem az ágyába, kiderült a gyanús csend oka: apa is, a Lány is alszanak.

Mindez a legtöbb családban megesik, ezért kár lenne új bejegyzést írni. Hogy mégis írok, annak több oka is van. Mostanra egy rosszul megírt, folyton más és mégis nagyon hasonló módon előadott tragikomédia minden egyes nappali és esti altatás, elalvás. Legfőképpen számomra tragédia, egy külső szemlélő számára inkább komédia, de volt már rá példa, hogy mi is csak nevettünk,  ha kínunkban is.

Nem tudom, mit csinálok rosszul. Szinte minden módszert kipróbáltunk, ráadásul más módszer vezet célra a két gyereknél. Mégsem alszanak. Vagyis nem akkor és nem olyan gyorsan, amikor és ahogyan szeretnénk. A Lány sokszor kel hajnali 5 órakor, és nem hagy aludni. Nem sír, inkább a hajamat tépi, az arcomat  karmolja. De el tud aludni a babakocsiban és a kiságyban is - ha akar. A Fiú csak ölben tud elaludni, és szinte kizárólag rajtam. Minden szakember helyteleníti ezt, mondván, hogy így sosem tanul meg egyedül, a saját helyén aludni a gyerek, mégis: ő csak enni kel fel éjszaka, és utána akár ébren is betehetem a kiságyába, ott alszik reggelig. Az apjuk bárhogy, bármikor tud aludni, éjjel csak akkor riad fel, ha mindkét gyerek egyszerre ordít, de ilyen ritkán van. Én meg alszom, amikor időm jut rá. Nem is az alvással van problémám, hanem az altatással és a gyerekek nem-alvásával. Azért gyanús a csend. Mindig gyanús. Vihar előtti csendet érzek benne, és már el sem tudom képzelni, hogy milyen lehet egy nap gyereksírás nélkül.

Csend van, csend. Várom a vihart. És az ötleteket: hogyan altassak.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://abubabu.blog.hu/api/trackback/id/tr602196670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

editágnes 2010.08.04. 09:28:24

:) semmit sem csinálsz rosszul:) ok????:)

Prrrr 2010.09.05. 10:29:50

Rémesen irigyellek :-) És jól csinálod, majd az óvodában figyeld meg, amikor az egyiket öltözteted (át), a másik leveszi a két perccel azelőtt feladott ruháját :-) Az lesz igazán vicces. Csak így tovább, szakértésért fordulhatsz hozzánk ;)Ж.

süti beállítások módosítása