<a href="https://lilypie.com/"><img src="https://lbym.lilypie.com/QiAXp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

abubabu

Jelenetek Abu, Babu (vegyespáros ikrek), Hármaska (fiú), Négyeske (lány) és szülei humortól sem mentes életéből, gondolatok az ikrességről és a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

Friss topikok

Linkblog

A blogban megjelent minden tartalom a szerző(k) szellemi tulajdonát képezi, melyet szerzői jogok védenek. Kérlek, engedély nélkül ne használd fel őket! Hasznos olvasást!

Lilypie Kids Birthday tickers

2016.05.01. 12:00 AbuBabu anya

Ünnepélyes gyűjtőút átadó, máj. 1. 11.30.

Tisztelt hölgyeim és uraim!

Hallgassuk meg Isten ígéjét a Zsoltárok könyve 66. fejezetéből, az 1-12 versekből: Isten csodálatos útjai

1 A karmesternek: Zsoltárének. Örvendj, egész föld, az Istennek!

2 Zengjétek dicső nevét, dicsérjétek dicsőségét!

3 Mondjátok Istennek: Milyen félelmesek tetteid! Nagy erőd miatt hízelegnek ellenségeid.

4 Az egész föld leborul előtted, és énekel neked, énekli neved dicséretét. (Szela.)

5 Jertek és lássátok Isten tetteit! Félelmesek dolgai az emberek között:

6 Szárazfölddé változtatta a tengert, száraz lábbal keltek át a folyón. Ezért örüljünk neki!

7 Hatalmasan uralkodik mindenkor, szemmel tartja a népeket, hogy ne kelhessenek föl a lázadók. (Szela.)

8 Áldjátok, népek, a mi Istenünket, hangosan hirdessétek dicséretét!

9 Ő tartott életben bennünket, és nem engedte, hogy lábunk inogjon.

10 Mert megpróbáltál minket, Istenünk, megtisztítottál, mint az ezüstöt.

11 Hálóba kerítettél minket, nehéz terhet raktál a hátunkra.

12 Embert ültettél a nyakunkra, hol tűzbe, hol vízbe jutottunk, de kivezettél, és felüdültünk.

A héten történt, hogy éppen az Orosz István utca végén, a buszforduló közelében, egy hosszabb biciklizés után hazafelé tartva felkiáltott legkisebb gyermekem: látom a templomot! Ott a mi templomunk!

Ebben a gyermeki felkiáltásban minden benne volt, ami az ő életéhez most szükséges: el tudta helyezni magát térben, és biztonságban érezte magát, mert tudta, az ismerős templomtoronytól nem messze van az otthona; el tudta helyezni magát időben: tudja, már van tapasztalata, hogy ha a templomtornyot látja, hamarosan hazaérünk.

Hangjából egyértelmű boldogság és öröm érződött.

A hallott, 66. zsoltárnak az írásmagyarázók az Isten csodálatos útjai összefoglaló címet adták. Délelőtt, a kerékpárút ünnepélyes átadóján is említettem, hogy amikor a Biblia, különösen az Ószövetség az útról beszél, akkor ez az út életformát, életmódot, cselekvésformát, cselekvésmódot jelent. Azt az utat, amit Isten ad, vagyis ahogyan Isten vezeti az embert és szabadítja meg a benne hívőt. A megszabadított ember pedig, amikor felismeri, hogy Isten útján jár, magasztalja Istent, hálát ad a szabadításért, másokat is arra szólít fel, hogy adjon hálát Istennek.

Mi is sokszor jelképesen útként tekintünk a saját életünkre, életmódunkra, cselekedeteinkre, és könnyebb vagy nehezebb, göröngyösebb, küzdelmesebb vagy épp örömteljes szakaszokat vélünk felismerni életünkben. Olykor keresztezzük egymás életútját, hatással van a mi utunk, a mi életmódunk és cselekvésmódunk másokéra, könnyebbé tehetjük mások és a saját magunk útját.

Amikor most ünnepélyes keretek között is átadásra kerül a gyűjtőút, gondoljunk a saját életünkre is, arra, hogy Isten útjai csodálatosak, ő az, aki nemcsak a választott népe számára készített száraz utat Egyiptomból való szabadításkor a Vörös-tengeren való átkelésnél, hanem számunkra is készít utakat, minket is megszabadít. Legyen jelkép számunkra ez az út, ahonnan egyértelműen látszik a templomtorony: az életünk jelképe, életünk útjának és útjainak jelképe, hogy Isten vár minket, biztonságot, örömöt, szabadítást ad nekünk, nála megtalálhatjuk az otthonunkat!

Ebben a reménységben fogadjuk az áldást:

És az Istennek békessége, amely minden értelmet felülhalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban! Ámen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://abubabu.blog.hu/api/trackback/id/tr838676438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása