<a href="https://lilypie.com/"><img src="https://lbym.lilypie.com/QiAXp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

abubabu

Jelenetek Abu, Babu (vegyespáros ikrek), Hármaska (fiú), Négyeske (lány) és szülei humortól sem mentes életéből, gondolatok az ikrességről és a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

Friss topikok

Linkblog

A blogban megjelent minden tartalom a szerző(k) szellemi tulajdonát képezi, melyet szerzői jogok védenek. Kérlek, engedély nélkül ne használd fel őket! Hasznos olvasást!

Lilypie Kids Birthday tickers

2016.09.16. 13:32 AbuBabu anya

"Tüdejü"

Péntek van, szabad- ill. rövidebb nap a családban. Hármaska kinn játszik, én megpróbálok udvart takarítani, felfedezek néhány bábot. Hamar rájövök, hogy azok a fekete hernyók bábozódtak be, amelyek kb. másfél hete mindenhol másztak, és amelyeket a gyerekek is megtizedeltek. Hívom Hármaskát, ő is felismeri rajtuk a hernyómaradványokat, és boldogan kiált: 
- A Tüdejük!
Hiába kérdezgetjük, nem jöttünk még rá a logikára, miért Tüdejü a neve a fekete hernyónak, és a többinek miért nincs neve (sokféle hernyót láttunk/gyűjtöttünk). Szerinte  ez a neve.
Megvizsgálta, leszedegette, pakolgatta a bábokat, majd magában el is magyarázta, hogy ezek a Tüdejük, most bábok, és szép lepkék lesznek majd, ha "kikelnek". Szerintem a mai napunk sem volt már hiábavaló... .
bab1.JPG

Frissítés, 2017 szeptembere:
Eltelt egy év, a logika még mindig érthetetlen, de közelítünk: a tüdejü új neve: szögtüdejű! (Mintha apró szögekkel lenne a hernyók háta borítva, vagy csak én keresek benne mindenképp logikát.) Szóval, így nevezi Hármaska a hernyókat, amelyeket az erdőben gyűjtött:
szogtudeju.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://abubabu.blog.hu/api/trackback/id/tr7311712535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása