<a href="https://lilypie.com/"><img src="https://lbym.lilypie.com/QiAXp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

abubabu

Jelenetek Abu, Babu (vegyespáros ikrek), Hármaska (fiú), Négyeske (lány) és szülei humortól sem mentes életéből, gondolatok az ikrességről és a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

Friss topikok

Linkblog

A blogban megjelent minden tartalom a szerző(k) szellemi tulajdonát képezi, melyet szerzői jogok védenek. Kérlek, engedély nélkül ne használd fel őket! Hasznos olvasást!

Lilypie Kids Birthday tickers

2016.12.11. 13:25 AbuBabu anya

Óvoda személyre szabottan

Lelkileg megterhelő az óvoda. Semmi baj nincs vele, átlagos, sőt, jó óvoda, csak nekem és Hármaskának nem való. Már többedjére lepett meg Hármaska a kedvességgel: a benti cipőjéhez tett néhány száraz falevelet, amit nekem szedett, amikor kinn volt az udvaron. (Korábban virágot, pitypangot szedett így.) Összetört, mire hazahoztam, ennyi maradt belőle: ajandek_j.jpg

Neki ezek a cselekedetek (is) segítenek elfogadni a helyzetet. Nekem pedig a rácsodálkozás: mielőtt beállt volna a fagy, az egész környéken egyetlen virág virított: az az apró krizantém, amit mi vittünk még Abuval és Babuval a Föld Napja ültetésre. Akkor adták át ezt az ovirészt, amikor középső csoportosként kezdték az ovit a nagyok, tehát eddig két tavasszal ültettek virágokat. Általában egynyári növényeket szoktak vinni a szülők, de nekem fontos, hogy a saját kertemből vigyek. Most mosolyogva láttam, hogy nem csak a krizantém szaporodott el, hanem a páfrány is, közötte egy pici (talán juhar) fácskával, ami itthon is magától nő, de a központi körben virító krizantém tövénél elszaporodott a fodormenta és az a sárgát virító virág, amit még magról, a szomszédtól csempésztem be a kiskertünkbe, a nevét sem tudom, a fotón balra látszik lefagyott állapotában. Egyébként a kiskertből már szinte teljesen sikerült átültetnem a fodormentát, de két éve még a bokros dísznövények között sűrűn élt, így kerülhetett a krizantémtövekkel az oviba.
Ambivalens érzés, hogy épp ott van egy ennyire személyes történetű "sziget", ahova nehezen megyünk, és ami mellett nehezen megyünk el. De számomra beszédes: ahova "mi betesszük a lábunk", ott, ha lehet, egy picit megpróbáljuk szebbé, elviselhetőbbé tenni az életet... . Íme, a nagy fagyok előtti utolsó fotók (azóta barnulni kezdtek a szirmok):
ovi_2.JPGovi_1.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://abubabu.blog.hu/api/trackback/id/tr8912040321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása