<a href="https://lilypie.com/"><img src="https://lbym.lilypie.com/QiAXp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

abubabu

Jelenetek Abu, Babu (vegyespáros ikrek), Hármaska (fiú), Négyeske (lány) és szülei humortól sem mentes életéből, gondolatok az ikrességről és a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

Friss topikok

Linkblog

A blogban megjelent minden tartalom a szerző(k) szellemi tulajdonát képezi, melyet szerzői jogok védenek. Kérlek, engedély nélkül ne használd fel őket! Hasznos olvasást!

Lilypie Kids Birthday tickers

2020.06.14. 11:03 AbuBabu anya

Igen-nem

Nem a klasszikus játékról lesz szó, csupán egy nagyon egyszerű felsimerésről.
Az elmúlt sok-sok-sok évem, a jelenem is arról szól, hogy ha valamire azt mondom, hogy nem, akkor az mindenki számára azt jelenti, hogy igen, csak mondd, hogy hogyan segíthetek.
Ennek nem az az oka, hogy az én és a környezetem logikája, gondolkodásmódja sérült lenne. Nem az az oka, hogy nem vagyok elég határozott, vagy ne tudnék kiállni magamért és a meggyőződésemért. Egyébként valóban nem vagyok elég határozott, és nem tudok kiállni a meggyőződésemért, bár kitartóaan próbálkozom. Hanem az az oka, hogy ez a sok-sok-sok mögöttem lévő év ezt tanította nekem, ehhez kellett alkalmazkodnom. Döbbenetes látni naponta, hogy nincs valós választási lehetőségem, ahol pedig lenne - a saját gyerekeimmel való viszonyomban - ott pedig olyan sok hibát követtem el azzal, hogy látták, tapasztalták maguk körül rajtam, hogy a kéréseknek azonnal eleget teszek, hogy már nagyon nehéz velük szemben másképp viselkednem. Nem, nem az elkényeztetéről van szó. Nem is arról, hogy ne tudnék nemet mondani a gyerekeimnek (bárcsak ilyen egyszerű lenne a probléma)! És nem is a gyerekekről, hanem az átörökítésről, illetve az "átok" megtöréséről.
Skizofrén állapot ez - vannak felnőtt  emberek, akikkel szemben bármiféle nem csak nehezíti helyzetet. Ha nemet mondok, akkor más formában véghez viszi rajtam, velem az akaratát. Mert ő jobban tudja. Mert csak neki lehet igaza. És mert csak ő győzhet. És vannak emberek, akikkel meg kell tanulnom nemet mondani. Hiszen értelmes, kompromisszumképes, szeretetteljes felnőttek vagy gyerekek. Csakhogy ehhez erő kell. És egyre kevesebb van. Pontosabban: nincs. Elfogyott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://abubabu.blog.hu/api/trackback/id/tr215808526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása