<a href="https://lilypie.com/"><img src="https://lbym.lilypie.com/QiAXp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

abubabu

Jelenetek Abu, Babu (vegyespáros ikrek), Hármaska (fiú), Négyeske (lány) és szülei humortól sem mentes életéből, gondolatok az ikrességről és a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

Friss topikok

Linkblog

A blogban megjelent minden tartalom a szerző(k) szellemi tulajdonát képezi, melyet szerzői jogok védenek. Kérlek, engedély nélkül ne használd fel őket! Hasznos olvasást!

Lilypie Kids Birthday tickers

2021.03.20. 12:59 AbuBabu anya

Olvasás

A 11. születésnapja előtt kezdte a téli szünet végén és 45 napon belül, nem sokkal a félévzárás és a kitűnő bizonyítvány kézhezvétele után kiolvasta az utolsó Harry Potter könyvet is. Na, jó, a következő héten a négy kiegészítő kötetet is. Ő Babu, a vagány fiú, aki szinte nem is tud hibázni, aki jól tanul, jó mozgású, jól zenél, és társasági ember is, szeretnek vele egy csapatban dolgozni a csoporttársai.
Abu irigykedik. Neki suliidőben az első kötet - kb. 300 oldal - kb. 13 napba telt, most, a digitális oktatás ideje alatt viszont már napi 45-60 oldal issimán belefér, mert jobban be tudjuk osztani a feladatokat. Tisztéztuk, nem kell irigyelni - a normális és az átlagos az, ahogyan ő halad.
Hármaska viszont győztesként akar kikerülni a helyzetből, ezért ő úgy csinál, mintha utálna olvasni. Belekezdett az első kötetbe, hogy aztán megnézhessék a filmet is, de érzi, hogy túl nagy falat lenne számára. Néhány Stiltont elolvasott - érdekes, hogy Abu és Babu is még mindig örömmel olvassák az újabb és újabb Stiltonokat is - , de inkább felolvastat magának. Pedig tempója és pontossága, szövegértése teljes mértékben megfelel egy másodikosénak, de a tesóihoz hasonlítás vágya és az, hogy van az osztályban egy tőle gyorsabban olvasó gyerek, összezavarja.
Ebbe a könyvek közötti életmódba véglegesen beszállt Négyeske. 21 hónaposan áttért Berg Judit, Marék Veronika, Bartos Erika könyveire. Annyira kellene már egy könyvtárszoba mindannyiunknak..., bár úgy tűnik, ez csak álom marad.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://abubabu.blog.hu/api/trackback/id/tr4416438886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása