<a href="https://lilypie.com/"><img src="https://lbym.lilypie.com/QiAXp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

abubabu

Jelenetek Abu, Babu (vegyespáros ikrek), Hármaska (fiú), Négyeske (lány) és szülei humortól sem mentes életéből, gondolatok az ikrességről és a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

Friss topikok

Linkblog

A blogban megjelent minden tartalom a szerző(k) szellemi tulajdonát képezi, melyet szerzői jogok védenek. Kérlek, engedély nélkül ne használd fel őket! Hasznos olvasást!

Lilypie Kids Birthday tickers

2017.04.02. 16:42 AbuBabu anya

Az apák ettek egrest, és a fiak foga vásott el tőle?!

Nem igemagyarázat, nem teológiai elmélkedés következik, hanem a saját nyomorúságom elsírása:
Az apák ettek egrest, és a fiak foga vásott el tőle?! 
A mai tudomány is kutatja, epigenetika címszóval, amit már Ezékiel próféta is hirdetett: "
Így szólt hozzám az ÚR igéje: Hogy mondhattok ilyen közmondást Izráel földjéről: Az apák ettek egrest, és a fiak foga vásott el tőle?! Életemre mondom – így szól az én Uram, az ÚR –, hogy nem fogjátok többé ezt a közmondást mondogatni Izráelben! Mert minden lélek az enyém: az apák lelke is meg a fiak lelke is az enyém." (Ez. 18.1-4) Folytatja, az egyéni felelősségről tanít, de most nem ez a lényeg.
Most láthatatlanul, hallhatatlanul sírok:
- mikor tudok végre fellélegezni?!
- miért ilyen nehéz felülírni a másoktól "örökölt" rossz szokásokat?
- ki segít felülírni ezeket a szokásokat?
- egyedül sikerül-e megbirkózni mindezzel, azzal, hogy oly sok évet elvesztegettem és hogy akaratom ellenére a gyerekeim foga vásik el tőle...?!
- honnan merítsek erőt, hogy át tudjam írni, felül tudjam írni az "örökséget", azt a sok rosszat, amiért talán sok-sok nemzedék felelős, vagy talán csak én vonzottam be és vonzottam magam köré olyan embereket, akik hasonlóan nehéz "örökséget" adnak át?!
Sok-sok kérdésem van, a legrosszabb talán az, hogy szinte mindig, amikor úgy érzem, végre talán apró csatákban sikerem van, legyőzöm magam, picit sikerül lazítani a megkötözöttségeken, akkor jön valaki, megtalál valaki, igényt tart rá(m) valaki, aki még szorosabbra húzza a köteleket... .
Nem, nem vagyok depressziós, nem, nem vagyok zavart, nem, tudtommal nem szenvedek semmiféle pszichiátriai betegségben. Profán dolgokról beszélek. Teljesen egyszerű dolgokról. Csak egyetlen példa az érthetőség kedvéért:
Mikor tapasztalhatom végre stabilan azt, amit olykor pillanatokra megérezhetek, hogy a gyermekeim csodálatosak, akikkel jó élni, jó együtt lenni, akik számára én vagyok a minden és akik nőnek, mint a földbe hullott mag; akiket nem kell folyamatosan"nevelni", elég csak "locsolni", jó példát eléjük élni, hagyni, hogy felfedezzék ezt a csodálatos világot; szeretni, szeretni, szeretni?!
Ha valaki ismerős vagy ismeretlen segíteni szeretne ebben, akár hozzászólásban csatlakozhat, jöhet velem ezen a nagyon nehéz, nagyon kemény úton. Már nem szeretnék letérni róla... .

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://abubabu.blog.hu/api/trackback/id/tr6812395647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása