<a href="https://lilypie.com/"><img src="https://lbym.lilypie.com/QiAXp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

abubabu

Jelenetek Abu, Babu (vegyespáros ikrek), Hármaska (fiú), Négyeske (lány) és szülei humortól sem mentes életéből, gondolatok az ikrességről és a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

Friss topikok

Linkblog

A blogban megjelent minden tartalom a szerző(k) szellemi tulajdonát képezi, melyet szerzői jogok védenek. Kérlek, engedély nélkül ne használd fel őket! Hasznos olvasást!

Lilypie Kids Birthday tickers

2016.06.18. 21:55 AbuBabu anya

Pótkerék nélküli meseírós élet

Valamelyik nap, fogalmam sincs, miért, mondtam Hármaskának, hogy majd le fogjuk venni a biciklijéről a pótkereket. Talán azért, mert az elmúlt hetekben láttam, milyen gyorsan és ügyesen manőverezik a futóbiciklivel, és azt is észrevettem, hogy a kis klasszikus triciklit is tekeri. Valóban, sokat ment, sőt, tanítás nélkül rollerezni (klasszikus, felnőttként is használható roller) is láttam, csodálkoztam is, hiszen számára magasan volt a kormány.
Ráadásul, mivel balos a gyerek, a biciklit is és a legtöbb járművet jobbról közelíti meg, így a minimálisnál is kevésbé, szinte semennyire sem szólok bele a sportolási szokásaiba, fejlődésébe, mert külön kellene agyalnom, hogy mit hogyan mutassak meg neki. Azt is észrevettem, hogy a számítógép egerének a használatát próbálja ellesni, sikerrel, mert amikor egyszer-kétszer a bekapcsolt gép elé szökött a tudtom nélkül, láttam, hogy bal kézzel profin használja (becsuk ablakokat, megnyit programokat, rajzolni is próbál az egérrel).
Szóval, történt egy említés a pótkerékről. Tegnap közölte, hogy ugye, akkor este leszedjük. Oké, bár esőre állt az idő, leszedtük. Picit tartottam tőle, hogy fáradtan (nem aludt nappal) majd jó kis kudarcélményben lesz része, így tudatosan készültem, hogy majd türelmesen tanítgatom. Ahogy segítettem neki elindulni, úgy tekert, mintha mindig is két keréken ment volna.
Aztán ma reggel, mindenféle tanítás nélkül rájött, hogy kell egyedül elindulnia, majd pár perc múlva a kontrafék és a kézifék használatának csínjait gyakorolta... . Adottak voltak az eszközök, adott volt a szabadság, és három és fél évesen (+9/10 nap) boldogan teker, mint a nagyok.
Abu szaladt velem az elején, majd a felszállásnál tegnap még ő segített, annyira boldog volt, hogy elhatározta, könyvet fog írni, mint a Bartos Erika néni, és leírja, hogyan "tanult meg" pótkerék nélkül biciklizni Hármaska. Meg is kérdezte tőlem még tegnap este, hogy hogyan kell könyvet írni. Ma sem hagyta őt nyugodni a téma, így este belekezdett. Az első oldal, ami elkészült, éppen azt ábrázolja, hogy szemerkélő esőben futok a pótkerék nélkül tekerő Hármaska után:rajz.jpg
Élőben a színek élesebbek.
Igen, az esőfelhő szemöldöke morcos, de süt a napocska is.
És, igen, a rajz tetején ott a felkiáltójel, az elé kell majd beírnom a szöveget, amit majd diktál, hiszen könyvet ír... .

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://abubabu.blog.hu/api/trackback/id/tr1008807140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása