<a href="https://lilypie.com/"><img src="https://lbym.lilypie.com/QiAXp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

abubabu

Jelenetek Abu, Babu (vegyespáros ikrek), Hármaska (fiú), Négyeske (lány) és szülei humortól sem mentes életéből, gondolatok az ikrességről és a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

Friss topikok

Linkblog

A blogban megjelent minden tartalom a szerző(k) szellemi tulajdonát képezi, melyet szerzői jogok védenek. Kérlek, engedély nélkül ne használd fel őket! Hasznos olvasást!

Lilypie Kids Birthday tickers

2016.10.02. 12:01 AbuBabu anya

Otthonoktatás helyett

Címkék: Matematika

Hármaska bő két hónap múlva lesz négy éves. Szegény gyerekkel nem foglalkozik senki. Van. Él.
Kirakta a kedvenc lovacskáit sorba. Már csak arra kaptam fel a fejem, hogy azt mondja:
- Anya, 11 lovam van. Kiraktam őket sorba.
Megszámoltam, tényleg 11. Utána, miután megdicsértem, sorban a többiek számára is megszámolta hangosan. Babu kettesével próbálta számolni, úgy ellenőrizte.
Pár perc múlva egyedül vágta a körmét a lábáról (a családi, "rendes" körömvágó ollóval). Közli:
- Anya, nekem olyan furcsák az ujjaim!
Nem tudtam kiszedni belőle, miért gondolja furcsának. De sorban megszámoltattam vele a lábain és a kezein is az ujjait. Boldogan ismerte fel, hogy 5-5 ujja van mindenhol. Aztán egyedül folytatta a számolást. Szemek, fülek, a plüssök szemei, lábai, a plüsspapagáj karmai, a végén már vicceltünk is, hogy a kétfejű macskának nyolc lába van.
Szerintem ez az igazi unschooling, és nagyon sajnálom, hogy ezt nem adhatom meg a gyerekeimnek... .

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://abubabu.blog.hu/api/trackback/id/tr9911740461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása