<a href="https://lilypie.com/"><img src="https://lbym.lilypie.com/QiAXp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

abubabu

Jelenetek Abu, Babu (vegyespáros ikrek), Hármaska (fiú), Négyeske (lány) és szülei humortól sem mentes életéből, gondolatok az ikrességről és a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

Friss topikok

Linkblog

A blogban megjelent minden tartalom a szerző(k) szellemi tulajdonát képezi, melyet szerzői jogok védenek. Kérlek, engedély nélkül ne használd fel őket! Hasznos olvasást!

Lilypie Kids Birthday tickers

2016.12.27. 22:25 AbuBabu anya

Harminc

Címkék: Matematika

Babu kiváló matekos, a számokhoz nem csak a készségei/képességei jók, hanem a memóriája is. Sajátos logika alapján (összeadás+emlékezet) nagyon jól számol. Abut ez megviseli. Nagyon. Szoktunk beszélgetni róla, elfogadja, de boldogabb lenne, ha Babuval egy szinten lenne. Ugyanakkor, őt is érdeklik a számok. Egyik este alvás helyett megszólalt:
- Anya, ha 4-ből elveszünk 5-öt, akkor úgy kell mondani, hogy mínusz 1 ?
Azóta többször is előkerült a téma, úgy tűnik, érti a negatív szám fogalmát is. Végre magabiztosan számol 100-ig és tovább, és egyre biztosabb a 20-as számkörbeli összeadásban is.
De ha számolunk, akkor Hármaska sem maradhat ki a jóból. Először csak húszig sorolta hibátlanul a számokat, aztán ráérzett, és némi hibával (pl. hétven, hétvenegy) képezi tovább is. Mindent megszámol, például ránézésre megmondta, hogy öt kutya szalad elöl (sosem hibázik), és amióta betöltötte a négyet, új rossz szokása is lett - ha azt akarja mondani, hogy nagyon sok, akkor - megfelelően hangsúlyozva - azt mondja, hogy haaaaaaarminc.
Ráadásul észrevettük, hogy bár a hetest és az egyest keveri, és néha az ötöst összekeveri a kettessel, de a számok írása is érdekli, és felismeri ezeken kívül a nyolcast és a nullát is.
Kíváncsi vagyok, mi lesz később. Nem vagyok benne biztos, hogy Abu nem lesz hamarosan ugyanolyan jó matekos, mint a tesói, sőt, szerintem csak más tempóban érik a három gyerkőc. De nem is ennek örülök, hanem annak, hogy már most sem unatkoznak, hanem odafigyelnek a környezetükre, és üresjáratban mindent megfigyelnek - például, hogy milyen táblánál mennyivel megyek, hány fokot jeleznek az időjárás-előrejelzők, hány óra van, mennyi ember/állat/tárgy van körülöttük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://abubabu.blog.hu/api/trackback/id/tr2111933475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása