<a href="https://lilypie.com/"><img src="https://lbym.lilypie.com/QiAXp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

abubabu

Jelenetek Abu, Babu (vegyespáros ikrek), Hármaska (fiú), Négyeske (lány) és szülei humortól sem mentes életéből, gondolatok az ikrességről és a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

Friss topikok

Linkblog

A blogban megjelent minden tartalom a szerző(k) szellemi tulajdonát képezi, melyet szerzői jogok védenek. Kérlek, engedély nélkül ne használd fel őket! Hasznos olvasást!

Lilypie Kids Birthday tickers

2017.10.08. 18:39 AbuBabu anya

Verekedtek

Minden elvem, időbeosztásom újratervezés alatt van, ha a nagycsaládhoz kell igazítani az életünket. Így történhetett meg, hogy a heti nagybevásárlás (ismét) vasárnap délutánra került, hogy az apjuk is tudjon pihenni. Persze összekapcsoltuk egy kis kirándulással is, de most nem ez a lényeg.
Vasárnap késő délután, nagy bevásárlóközpont pénztára, előttünk fiatal pár, a bevásárlókocsiban 1 éves forma gyermek. Felpakoltunk a szalagra, amikor hirtelen mindhárom gyerek és én is elcsendesedtünk. A pénztáros is alig mert levegőt venni, "apuka" a következőket sorolta:
- Mit akarsz még venni? Ki fog főzni? Én főzzek? Anyám is meg tudott főzni gyerek mellett. Csipkedd magad. Más ki tud takarítani. Mikor fogod kimosni a ruhámat? Holnap reggel megyek dolgozni, hogy fog megszáradni? Más három gyerek mellett is megfőz, szép, rendes a háza.
A nő könnyeivel küszködve halkan hozzáteszi: - Igen, de ő otthon van, nem megy dolgozni.
A férfi folytatja: - Dehogynem. Sőt. Ki csinálja meg helyetted? Nem értem, hogy nem bírod csipkedni magad. Anyám fogja tán megcsinálni?
Annyira meg voltunk döbbenve, senki meg sem mert szólalni, a pénztáros sem, amikor mi következtünk, akkor sem. Bánom. Annyira bánom, hogy nem kértem meg a férfit, hogy hagyja abba, senki nem beszélhet így egy másik emberrel.
Már csak az autóban volt erőm beszélgetni a gyerekeimmel a történtekről. Aztán hazajöttünk, és kértem, mondják el az apjuknak, mi történt. Abu (már nem először használja veszekedés helyett a verekedés szót):
- A néni és a bácsi verekedtek. A bácsi mondta a néninek, hogy főzzön.
Valóban, egy verés kevésbé fájhat, mint ez a megaláztatás... . És hány ilyen család van!!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://abubabu.blog.hu/api/trackback/id/tr6612948607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása