<a href="https://lilypie.com/"><img src="https://lbym.lilypie.com/QiAXp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

abubabu

Jelenetek Abu, Babu (vegyespáros ikrek), Hármaska (fiú), Négyeske (lány) és szülei humortól sem mentes életéből, gondolatok az ikrességről és a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

Friss topikok

Linkblog

A blogban megjelent minden tartalom a szerző(k) szellemi tulajdonát képezi, melyet szerzői jogok védenek. Kérlek, engedély nélkül ne használd fel őket! Hasznos olvasást!

Lilypie Kids Birthday tickers

2017.10.22. 14:43 AbuBabu anya

Ádámtól Noéig

Egy anyuka panaszkodott, hogy a gyermeke nem szeret hittanra és gyerekistentiszteletre járni, mert minden történetet ismer. Szerintem csak kifogás, de ha már így alakult, bátrabban választottam olyan szakaszt, amit tuti nem dolgoztak még fel gyerekek. Persze nem jött ma sem a gyermek, és sokszor érzem magam kényelmetlenül, mert az én három gyermekem alkotja a csapat legalább felét... . Most is ..., a két másodikosomon és egy középső csoportosomon kívül egy elsős és egy nagycsoportos gyermek volt, tehát az ötből kettő tud olvasni... .Mégis nagyon jó hangulatban dolgoztuk fel Kain és Ábel története utántól Noé történetének a kezdetéig a tulajdonképpeni családfát. Kiosztottam a neveket és helyszíneket, és két lapra pakolgattuk, ahogy olvastuk a leírást. Abu és Babu pedig már korábban kérdezte, hogy meddig éltek régen az emberek, így élvezték, ahogyan összeadtuk az első gyermek születésekor betöltött életévet az utána élt évekkel - fejben adtak össze háromjegyű számokat - persze aztán a bibliai szövegben is olvastam. Beszélgettünk bevezetésképp foglalkozásokról, életkorokról, családfáról. Lezárásként igaz emberről, gonoszságról, végül Noéról. Csak ne lenne bennem az a fura érzés, hogy megint elsősorban az én gyerekeim profitálnak mindebből, pedig annyi, de annyi családnak lenne lehetősége, szüksége ilyen vasárnap délelőttökre... .
noe_csaladfa.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://abubabu.blog.hu/api/trackback/id/tr3613049780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása