<a href="https://lilypie.com/"><img src="https://lbym.lilypie.com/QiAXp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

abubabu

Jelenetek Abu, Babu (vegyespáros ikrek), Hármaska (fiú), Négyeske (lány) és szülei humortól sem mentes életéből, gondolatok az ikrességről és a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

Friss topikok

Linkblog

A blogban megjelent minden tartalom a szerző(k) szellemi tulajdonát képezi, melyet szerzői jogok védenek. Kérlek, engedély nélkül ne használd fel őket! Hasznos olvasást!

Lilypie Kids Birthday tickers

2017.10.29. 17:58 AbuBabu anya

Nagyot fordult a világ...

Megint vasárnap délutánra csúszott a nagybevásárlás :-(. Oké, de akkor legyen valami élmény is, így óraátállításos, esős, nagyon szeles, hideg, kimerült napon egy kis játszóterezés a bevásárlóközpont gyereksarkában. Vásárlás előtt is, után is. Amikor megérkeztünk, az addig csendes környék Abu, Babu és Hármaska hangos nevetésétől, kergetőzésétől, kiabálásától visszhangzott, aggódtam is, hogy a nyitva lévő gyorsétkezde és a keleti ruhabolt dolgozói mérgesek lesznek, hogy megtörtük a csendet. Mindenesetre fura volt, hogy a gyerekeknek szánt rész gyerekektől hangos... . Vásárlás után újra játszottunk, voltak mások is, egyszer csak a gyorsétkezdéből átsétál két 4 évesnek kinéző legényke, egyikük kezében tablet, azon megy a mese, szétdobálják a cipőjüket, majd a csúszda tetejére lecsücsülnek nézni a mesét. Megint kellemetlenül érzem magam, csak az én gyerekeim hangoskodnak, okoz is némi zavart nekik, hogy nem használhatják a csúszdát, de játszanak tovább. Jónéhány perc múlva a kissrácok is kedvet kapnak a mozgáshoz, ide-oda sétálnak a mesét játszó tablettel, majd megjelennek a felnőttek (hárman), és megjegyzik, hogy ha mesét akarnak nézni, üljenek le, nehogy baja legyen a tabnak. Igen, a játszótéren, ahol mindössze a cipő levételéhez van két pad a sarok két oldalán. Igen, mesét nézni. És igen, ez mindenkinek így természetes, csak nekem furcsa. Groteszk.
Hazajöttünk, először gumicsizmában kinn játszottak, mert elállt az eső. Aztán idebenn, mindenfélét. Például a nagyoknak ma tanította meg az apjuk a torpedó nevű játékot papíron... . Hármaska pedig kirakta a star warsos lego szereplőket téglalap alakban eldöntve, és közölte, hogy "memóriázzunk" - sajátos, de logikus rendszere szerint kellett párokat keresni.
Úgy néz ki, tényleg fordítva vagyok bekötve..., és sajnos, ez a gyerekeimen is látszik... . Csak csendben jegyzem meg, hogy ettől függetlenül ők is tudják kezelni a számítógépet/tabletet/telefont, és egyáltalán nem veszi észre senki, hogy sose tanítottuk ezt nekik (sőt, kifejezetten csak a kérdéseikre válaszolunk, itthon semmi ilyesmivel nem játszanak, simán csak jó a logikájuk és az emlékezetük... ).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://abubabu.blog.hu/api/trackback/id/tr3413049828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása